Home » Vitaliteit » Uit je hoofd avontuur

Uit je hoofd avontuur

door | 17 jul, 2021 | Vitaliteit

Vandaag zat ik weer eens vast in mijn hoofd.
Ik had de behoefte om iets te doen.
In eerste instantie willde ik naar de sportschool gaan.
De twijfel sloeg al snel toe want er zouden andere mensen zijn en daar had ik geen trek in.
Ik wilde gewoon mijn eigen ding doen.
Uiteraard klopt er weinig van deze gedachte want het één heeft waarschijnlijk niks met elkaar te maken. Kan je nagaan wat gedachten met je kunnen doen?
Uiteindelijk besloot ik de mountainbike te pakken en lekker te gaan fietsen. Voor het eerst sinds een lange tijd het avontuur aan te gaan.
Ik reed de deur uit en het begon. Zonder dat ik het wist, was het eigenlijk het perfecte weer voor een avontuur. Het was het beste weertje van het jaar.

Al snel stopte ik weer want tot mijn verheuging zag ik een calisthenics park.  Je weet zo’n park met allemaal optrekstangen en dergelijke apparaten.
Er was één man van oudere leeftijd bezig een zijplank uit te voeren.
‘Is dit misschien mijn doelgroep?’, dacht ik.
Ik zei gedag tegen de meneer en begon even wat dips te doen voor de triceps. Het ging lekker en na wat push-ups en chinups vervolgde ik mijn weg verder.
‘Trainze!’ zei ik met een lach en daar ging ik weer.

De minuten die daarop volgde reed ik door de straten omringd met bomen langzaam de buurt uit.
Telkens zag ik weer nieuwe mensen met honden waarmee ik even sprak en speelde.
‘Waar zou ik eens heen rijden?’, dacht ik.
‘Richting Bleiswijk’, bedacht ik mezelf en vervolgde mijn weg genietend van het heerlijk zonnetje. Na tien minuten fietsen stond er een groepje wielrenners te wachten bij een stoplicht.
Ze gingen net een andere kant op dan ik had bedacht maar toch besloot ik hen te volgen omdat ik natuurlijk op een avontuur was.
Mijn definitie van een avontuur is op weg gaan met een eindbestemming in gedachten terwijl je je onderweg mogelijk laat meevoeren door datgene wat op je pad komt.
Voor de duidelijkheid, reed ik achter ze en raakte steeds verder achterop. Wielrenfietsen zijn beduidend sneller dan mountainbikes. Uiteindelijk waren de wielrenners dermate sneller dat ik alleen verder ging. Ik pake mijn eigen route weer op. Dit leidde mij langs de skiberg in het Hoge Bergse Bos waar ik voor energie even een koffie nuttigde maar snel weer terug de weg op ging op zoek naar een mountainbike pad.

‘Gevonden! Oh shit, dit is een steiler pad dan tot nu toe! Opletten Michell; rustig aan en geen gekke capriolen uithalen.’
Het mountainbike pad bleek best een uitdaging te zijn en het is niet voor niks dat iedereen met een helm rondreed. Behalve ik natuurlijk, want dit was mijn avontuur. Echter de volgende keer doe ik voor mijn eigen veiligheid wel een helm op. Na enkele slalommen besloot ik toch maar weer de vlakke weg op te gaan richting huis.
Thuis aangekomen kon ik alleen maar concluderen dat dit was wat ik nodig had. Een zonnetje op mijn bol, veel onbekende mensen op het pad en fysiek voldaan. Wat een ochtend en wat een avontuur!

En ook dit kwam allemaal voort uit mijn gedachten…

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin