Selecteer een pagina

Michell is

Eerlijk, enthousiast, resultaatgericht en gericht om jou te helpen

Mijn verhaal

Mijn naam is Michell Kläring, ik ben 45 jaar en ik kom uit Rotterdam. Daar woon ik samen met Bojoura en onze 4 katten. Drie daarvan zijn Main Coons. De ander is een Europese korthaar (je weet wel een vuilnisbakkie), maar ze is harstikke mooi en lief. We hebben ook een kanarie en ja, haar kooi hangt hoog genoeg zodat het goed blijft gaan wink.

Sinds 2015 werk ik als zelfstandig coach, veranderingsdeskundige en trainer waarbij ik zowel individuen als groepen heb begeleid. Voor deze tijd werkte ik in loondienst op kantoor maar dat paste niet echt bij mij. Ik heb mij daarom omgeschoold om mijn leven zin te geven. Het viel niet mee om de gouden kooi op te zeggen en voor mijzelf te beginnen. Het was een grote stap om de zekerheid voor onzekerheid in te ruilen. In die periode was ik uitsluitend gericht op het fysiek trainen van mensen. Ik heb destijds voor een personal training (PT) studio gewerkt, had een klein bootcampclubje in Berkel en Rodenrijs, gaf Les Mills groepslessen bij diverse fitnesscentra en had op een gegeven moment zelfs een eigen studio in Kralingen. Dit laatste klinkt als heel wat wellicht, maar het was niet meer dan een klaslokaal in een leegstaande basisschool die ik uiteraard zo mooi mogelijk had ingericht. Doordat ik met zoveel dingen tegelijkertijd bezig was, moest ik weer een lastige beslissing nemen. Ik besloot om mijn aandacht volledig te richten op het opzetten van een professioneel PT aanbod bij de club waar ik zelf ooit stage had gelopen. Naast PT organiseerde ik hier ook groepstrajecten gericht op afslanken en coachte ik mensen op leefstijl.

Op een gegeven moment kwam ik in aanraking met een nieuwe coachopleiding. Ik had op het gebied van coaching nog het één en ander te leren . Mijn interesse voor andere thema’s zoals persoonlijk leiderschap, zingeving e.d. was gewekt en naar mate de tijd vorderde groeide de liefde voor coaching steeds meer en meer. Om mijzelf als coach verder te ontwikkelen heb ik twee jaar voor het Ministerie van Defensie voor het programma “Duurzaam Gezond Inzetbaar” gewerkt . Hier coachte ik officieren en burgers op diverse thema’s zoals werk-privé balans, leefstijl, relaties en carrière. Ik wilde mij verder professionaliseren en besloot om mijzelf te laten coachen in een zogeheten mentorcoachtraject. Het doel was om nog beter te worden als coach en ook een certificering te behalen. Dit is met succes behaald. Ik vond het destijds ook leuk om diverse workshops te geven zoals timemanagement, stressmanagement, mentale kracht voor leidinggevenden, Animal Flow en cardioboksen. Wat Animal Flow is, kan je hier lezen. Tevens ben ik  regionaal leider in Nederland. Er worden geregeld officiële workshops in Nederland waaronder Rotterdam gegeven.

De naam The Flow Zone, Move – Flow – Grow komt voort uit de gedachte dat wanneer je in een staat van Flow bent alles vanzelf lijkt te gaan. De tijd vliegt voorbij en er is een bepaalde druk die je ervaart maar net onder controle hebt. Bewegen (Move) in zijn algemeenheid is goed, maar het staat ook echt ergens voor. Het leven is namelijk onderhevig aan verandering, we staan niet stil. Je dient in actie komen als je wilt dat er iets in jouw leven verandert. Wanneer je dit doet, dan onstaat er groei (Grow). Mensen helpen met persoonlijke ontwikkeling is mijn drive en bewegen is mijn medicijn.

Ik heb een grote interesse voor de psyche van de mens. De connectie tussen het brein en ons lichaam en de invloed die beweging, natuur en slaap heeft op onze emoties, gevoelens en mentaal welzijn vind ik fascinerend. In mijn aanpak maak ik daarom niet alleen gebruik van gesprekstechnieken maar zet ik ook (indien van toepassing) fysieke tools zoals ademhalingstechnieken om mensen te ondersteunen. Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen verder te helpen die vastzitten.

Volg mij op Social Media:

Chivo, kennisinstituut vitaliteit en leefstijl te Utrecht

Hier heb ik de opleidingen vitaliteitscoach, vitaliteitstherapeut, healthcoach en personal trainer gevolgd.

Intention, centrum voor leiderschap en coaching te Breda

Hier heb ik de opleiding co-creatie-coachingsopleiding en mentorcoachtraject gevolgd.

Kwaliteit leveren is voor mij enorm belangrijk. Dit waarborg ik met een certificering als ICF Associate Certified Coach bij International Coaching Federation en ik werk volgens ICF Code of Ethics. Tevens ben ik lid van BOVV en volg ik bijscholing bij Chivo, kennisinstituut voor vitaliteit en leefstijl en Intention, centrum voor leiderschap en coaching.

Hoe klanten mij ervaren

Michell heeft een geweldige nascholing voor onze huisartsen verzorgd. Onze filosofie sluit aan bij die van hen; een gezonde geest huist in een gezond lichaam.

Matthijs, huisarts en initiator Looprecept

Wij hebben meerdere keren met Michell samengewerkt waaronder een succesvol vitaliteitstraject. Hij is professioneel en op een prettige manier gedreven in de omgang.

Rudy, consulent gemeente Schiedam

Laten we samen verkennen wat jouw wens is

Natuurlijk onder het genot van een lekker kopje koffie of thee