Selecteer een pagina

ANIMAL FLOW®

Clinics en cursussen

Animal Flow lessen

Animal Flow lessen zijn er voor ieder niveau. De meeste mensen starten met een Animal Flow clinic. Wanneer je een clinic gevolgd hebt, is er een grote kans dat je er meer van wilt leren. Dit kan door een cursus te volgen waarin je op jouw niveau gaat werken om beter te worden in Animal Flow.
Alle Animal Flow lessen blijven uitdagend. Dit betekent dat je jouw behendigheid en techniek vergroot. Door vaker te oefenen en te voelen hoe jouw lichaam werkt, zullen alle bewegingen gaandeweg makkelijker worden. Bijkomend voordeel is dat je zowel lichamelijk en mentaal sterker wordt. Zeker wanneer Animal Flow een vast onderdeel van jouw leven wordt. Mensen raken er aan verslaafd! De Animal Flow lessen zijn altijd divers en door de verschillende niveaus blijft het heel leuk om te doen. Animal Flow lessen bestaan vaak uit een deel vaardigheden leren, kracht en duurvermogen trainen. Een vast onderdeel binnen onze Animal Flow lessen is de daadwerkelijke flow. Hierin komt alles wat je eerder hebt geleerd samen. Welk niveau je ook beheerst, iedereen kan met huidige ervaring en capaciteiten een flow uitvoeren.

Starten met Animal Flow

Wanneer je start met Animal Flow lessen en alles nieuw voor je is, dan is het doel om kennis te maken met alle 29 bewegingen die vallen binnen beginnersniveau. Op alle bewegingen zijn er regressies, progressies en variaties waardoor het voor iedereen en alle vaardigheidsniveaus geschikt is.
Je onderzoekt hoe en wanneer je elke beweging afzonderlijk gebruikt. Tevens leer je hoe je ze aan elkaar kunt koppelen in een flow van je eigen of andermans ontwerp.
Wanneer je beter wilt leren bewegen of wanneer je op zoek bent naar een andere manier dan je gewend bent, dan zijn beginners Animal Flow lessen ideaal om mee te starten. De nadruk ligt op het bouwen van een solide basis om efficiënter te bewegen en echt in contact te komen met jouw lichaam.
De basis Animal Flow lessen bestaan uit het aannemen van posities en aanleren van oefeningen waarin de moeilijkheid en complexiteit gedurende de tijd gelijkmatig worden opgebouwd. In het algemeen is het doel om je comfortabel te voelen op handen en voeten terwijl je met jouw lichaam over de vloer navigeert.

Beter begrip van Animal Flow

Wanneer je een tijdje bezig bent met Animal Flow lessen, dan zal je Animal Flow al beter zijn gaan begrijpen en wil je jezelf natuurlijk naar een volgend niveau tillen. In de Animal Flow lessen voor half gevorderden leer je 10 nieuwe bewegingen waarin er ook aandacht is voor balanceer oefeningen.
Binnen de flows leer je hoe je nog beter door de ruimte kan navigeren. Tevens maak je meer gebruik van tempowisselingen en leer je de energie van de bewegingen om te buigen of af te breken. Je bouwt voort op het sterke fundament dat je je eigen hebt gemaakt. Je leert dus ook hoe je de nieuwe en eerder geleerde bewegingen naadloos weet te combineren om oneindig gevarieerde flows te creëren.

 

Voor altijd blijven leren

Ongeacht je niveau blijf je door de Animal Flow lessen altijd leren. Tussen half gevorderd en gevorderd niveau zit enorm veel ruimte. Die ruimte is eigenlijk vrij in te vullen. Wat voor de ene geldt, geldt niet voor de ander. Er zijn wederom een aantal nieuwe bewegingen om te leren. Tevens ben je alle eerdere geleerde bewegingen dusdanig machtig dat ze als een tweede natuur voor je zijn.
Je leert lastigere combinaties te maken waarbij de nadruk op het dramatiseren van de bewegingen en het toepassen van je eigen persoonlijke stijl en flair ligt. Er gelden regels binnen Animal Flow. Binnen de gevorderde Animal Flow lessen wordt het met sommige regels niet zo nauw genomen en sommige regels worden zelfs verbroken.

Om rekening mee te houden

Net als bij elke andere beweegvorm is het bewegen met blessures die vrij bewegen voorkomen minder aan te raden. Neem voor de zekerheid geen risico’s en raadpleeg een fysiotherapeut.
Er is geen specifieke conditie vereist, maar je moet wel in staat zijn om het eigen lichaamsgewicht vast te houden in een viervoetige positie. Je hoeft zeker geen turner, breakdancer of beoefenaar van capoeira te zijn. Je hoeft niet te beschikken over enige ervaring met Animal Flow of een andere bewegingsvorm met voornamelijk viervoetige posities.
Je hebt misschien online video’s gezien met mensen die zeer geavanceerde flows uitvoeren, maar die mensen beoefenen waarschijnlijk al heel lang Animal Flow. Vergelijk jezelf niet met hen maar blijf aan je eigen ontwikkeling werken. Iedereen start bij de basis.

Al een aantal keer zag ik filmpjes voorbij komen van Animal Flow.
Omdat ik zelf uit de wereld van martial arts en yoga kom spraken de bewegingen van Animal Flow mij direct aan.
In Animal Flow komen alle basis motorische eigenschappen aan bod en daarom is dit voor mij een perfecte toevoeging op elke manier van bewegen.
Daar bijkomstig is Animal Flow uitdagend, cool en geeft het elke keer een enorme energie boost.
De lessen van Michell zijn strak en helder uitgelegd. Michell weet tot in de puntjes de Animal Flow bewegingen te maken en een goed voorbeeld doet volgen.
Ik kan het eenieder aanraden voor het verbreden van je kijk op sport en de manier van bewegen.
En natuurlijk de grote Fun factor!!!

Iwan

Defensie

Bedankt voor spark die nodig was om door te gaan. Nu ik gekregen heb wat ik zocht, voel ik mij hier lekker bij. Thanks

Vivian

Hoofd van het gezin

Benieuwd of er een cursus of clinic binnenkort start?

Veelgestelde vragen

Wanneer start er een clinic?

Clinics worden gedurende het jaar georganiseerd en zodanig gecommuniceerd. Dit tracht ik ongeveer één tot twee maanden voor een clinic start te doen.

Waar wordt ANIMAL FLOW® door jou gegeven?

Dat ligt aan jouw voorkeur.

De mogelijkheden die ik aanbied zijn:

Bij Sportingclub de Uitweg aan de Uitweg 11 te Rotterdam.

of

Op locatie.

Voor werken op locatie reken ik reiskosten van 0,25 cent per km

Parkeerkosten worden ook doorbelast

Het kan zowel binnen als buiten. Een even ondergrond indien binnen heeft de voorkeur. Bijvoorbeeld een sportvloer, hout zonder splinters of iets dergelijks. Buiten kan het op (kunst)gras bij voorkeur. Op steen kan het ook. Normaal gaan de schoenen uit, maar dan niet uiteraard.

Hoe werk het met betalen?

De factuur wordt vooraf gestuurd en dient in één keer betaald te worden.

 

Voor wie is ANIMAL FLOW® geschikt?

In principe voor iedereen. Van jong tot oud. Van particulier tot zakelijk evenement. Uiteraard is het fijn als de groep ongeveer eenzelfde niveau heeft wat betreft kennis van oefeniningen. Als het om conditie of kracht gaat is er geen probleem om te starten.