Home » Animal Flow » Wat is Animal Flow?
Wat is Animal Flow?

Wat is Animal Flow?

door | 21 jun, 2021 | Animal Flow

Wat is Animal Flow?

Een veel gehoorde vraag en in dit artikel ga ik mijn best doen om het zo goed mogelijk uit te leggen.

Wanneer je voor het eerst Animal ziet dan kan je het idee krijgen dat het elementen uit yoga vermengd met breakdance bewegingen. Andere vergelijkingen worden ook wel gemaakt met dans, gymnastiek of martial arts. Dat komt door de visuele gelijkenis maar Animal Flow is op een zichzelfstaand systeem.

Animal Flow is een beweegvorm waarbij je op handen en voeten over de grond beweegt. Animal Flow omvat een reeks aan bewegingen die met elkaar gecombineerd kunnen worden. Deze bewegingen worden verdeeld in categorieën die we de ‘zes componenten’ noemen. Elke component is ontworpen om specifieke resultaten te bewerkstelligen. Je ontwikkelt bepaalde fysieke eigenschappen die voor verschillende doeleinden nuttig zijn en in algemene zin  voordelig zijn voor ieder persoon. De eigenschappen kracht, snelheid en power (de vorige twee in combinatie met elkaar) maar ook uithoudingsvermogen worden allemaal verbeterd door het beoefenen van Animal Flow. Animal Flow kan namelijk zeer ondersteunend zijn aan een specifieke sport of doelgroep zoals bijvoorbeeld duuratleten. Voor een persoon die enorm veel waarde hecht aan een soepel lichaam zoals bij een yogi  zijn coördinatie, stabiliteit, mobiliteit en flexibiliteit juist datgene waar ze iets aan hebben. Buiten het feit dat Animal Flow goed naast andere sporten ter ondersteuning werkt, kan Animal Flow uiteraard ook op zichzelf worden getraind. Alle voordelen die eerder genoemd zijn gelden hierbij ook.

Animal Flow heeft dus eigenlijk niet zoveel te maken met het imiteren of nadoen van bepaalde dieren. Animal Flow heeft ook niks te maken met het vinden van je spiritueel dier alhoewel niemand daar moeite mee zal hebben. Daarentegen worden er wel benamingen gebruikt van bepaalde dieren om bewegingen aan te duiden en is er sprake van locomotion of terwijl voortbeweging. De basis drie bewegingen met benaming zijn Ape, Beast en Crab. In het hele programma zijn meer dan zestig bewegingen welke met elkaar te verbinden zijn. Dit maakt het Animal Flow systeem zo divers en nimmer saai. Waar het echt omdraait bij Animal Flow is het vergroten van de connectie met het eigen lichaam, de communicatie binnen het eigen lichaam en de functionaliteit van het eigen lichaam. Dat is precies de reden waarom er met het lichaam op en over de grond met handen en/of voeten wordt bewogen.

De verbeterde connectie gaat over meer bewust zijn van het lichaam. In de huidige wereld waarin we leven is er zoveel afleiding om ons heen. Denk aan stress van je werk, een relatie, het nieuws, gebrek aan slaap, over voedsel wat we eten of onze eigen gedachten. Binnen Animal Flow gaat het o.a. om het oplossen van beweegpuzzels wat weer leidt tot een verhoogde aandacht. Je gaat dus uit je hoofd en in het lichaam in. Een verschil met bijvoorbeeld fitness is dat de aandacht meer gericht is op een extern object zoals een dumbell. Even los van het feit dat er aandacht voor techniek is, is het gemakkelijk om afwezig te zijn bij het uitvoeren van veel dezelfde herhalingen.

De communicatie binnen het eigen lichaam gaat over het vergroten van de lichaamssensitiviteit doordat er drukpunten in de handen en voeten worden getriggerd. Doordat er binnen Animal Flow bepaalde ledematen van de grond komen terwijl andere op de grond blijven, communiceren ze met het brein en geven ze je feedback. Beter voelen waar je je in een ruimte begeeft is een voorbeeld hiervan. Door de constante druk en het gevecht met de zwaartekracht gebeurt er heel veel in het lichaam. Het centrale zenuwsysteem is constant actief en daardoor kan Animal Flow in het begin wellicht zwaar aanvoelen. Echter dit systeem leert en met de tijd begrijpt het beter wat jij van jouw lichaam vraagt. Hierdoor voelt het t.z.t. minder zwaar en ervaar je meer controle.
Een belangrijk onderdeel van Animal Flow is het bewegen in diverse houdingen waarbij het lichaam in verschillende richtingen opgaat. Hierdoor kom je in bepaalde standen waar je normaliter niet zo snel in beland. Het draaien om de eigen as is een voorbeeld hiervan. Door Animal Flow te beoefenen, ga je een sedentaire leefstijl tegen. Afhangende schouders, nek en rugklachten en onderhuidse problemen zijn allemaal het gevolg hiervan. Animal Flow gaat de aftakeling van het lichaam tegen of met andere woorden het behoudt een veerkrachtig lichaam.

Als laatste maar zeker niet het minste onderdeel binnen Animal Flow is de community. Iedereen is welkom binnen Animal Flow. Het ervaren van Animal Flow met de groep is onbeschrijfelijk. Daarvoor moet je echt zelf een keer meedoen.

Hopelijk heb je een beter beeld bij Animal Flow en ga je snel een keer een lesje meepikken.

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin